Recepty – tolstolobik

MENU

1 Tolstolobik s bramborovou poduškou
2 Tolstolobik Rossija
3 Salát z tolstolobika
4 Kaše z tolstolobika

  • 1

    Tolstolobik s bramborovou poduškou 800 g tolstolobika, 800 g brambor, hrst sušených hub, 100 g cibule, 50 g sádla, 5 lžic oleje, lžíce hladké mouky, 1,5 dcl smetany, pepř, sůl, petrželová nať
    Předem namočené houby podusíme na kousku sádla se 4 lžícemi vody a nakrájíme je. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Tolstolobika stáhneme, vykostíme, nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a prudce osmahneme na oleji. Pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Do sádlem vymazané zapékací misky utvoříme věnec z osolených, opepřených, nahrubo nastrouhaných brambor, do jeho středu urovnáme rybí maso. Vše posypeme dušenými houbami, smaženou cibulí, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a šťávou zbylou od dušení hub, ozobíme nasekanou petrželovou natí a 15 minut zapékáme.

Začátek

  • 2

    Tolstolobik Rossija 1 kg tolstolobika, 2 cibule, kapie, jablko, banán, 50 g hrozinek, 2 dcl bílého vína, lžíce karí, 2 dcl sladké smetany, lžíce másla, sůl
    Staženého tolstolobika rozdělíme na porce, osolíme je, zasypeme strouhanou cibulí, zalijeme vínem a 10 minut dusíme. Pak maso opatrně vyndáme, upravíme na mísu a uložíme v teple. Do omáčky přidáme na nudličky pokrájenou kapii, karí, smetanu, 5 minut povaříme, přimícháme na kolečka nakrájený banán a oloupané na kostičky nakrájené jablko, které jsme s hrozinkami prudce osmahli na másle. Omáčku nalijeme na rybu a podáváme.

Začátek

  • 3

    Salát z tolstolobika 400 g pečeného tolstolobika, 200 g vařených brambor, 150 g kyselých okurek, 100 g sterilovaného hrášku, 100 g nakládaných oliv, lžíce kaviáru, půl lžičky pepře, 300 g majonézy, sůl
    Maso bez kůže a kostí smícháme s nakrájenými brambory, okurkami a jablky, vypeckovanými olivami a ostatními přísadami. Podle chuti dosolíme.

Začátek

  • 4

    Kaše z tolstolobika 300 g tolstolobika, 30 g míchané zeleniny (např. mrkev, kedluben, fazole, hrách, květák, apod.), 50 g másla, sůl, 1 dcl mléka, lžička hladké pšeničné a lžíce sójové mouky, lžíce citrónové šťávy, vejce, 30 g petržele s pažitkou
    Zeleninu nadrobno usekáme, podlijeme trochou vroucí vody a na másle udusíme. Syrové maso bez kůže a kostí umeleme, zředíme mlékem s rozmíchanou pšeničnou a sójovou moukou, citrónovou šťávou, vejce, sůl, přidáme k zelenině a za stálého míchání dusíme ještě 10 minut. Hotovou kaši sypeme pokrájenými bylinkami.

Začátek